دکتر محمد والی پور

متخصص روانپزشکی


مشاوره تلفنی و خصوصی

آدرس مطب و برنامه هفتگی

مشاورۀ خانواده و ازدواج

استخدام پرستار

مرکز تخصصی مشاوره خانواد

درمان اعتیاد

مهارت هاي لازم برای تربيت کودکان،قسمت دوم

ادامه از قسمت اول
4) رفتار و مهارتهاي جديد را به کودکانتان آموزش دهيد.

برخي از والدين تصور ميکنند کودکان با گذشت زمان و وقتي بزرگتر ميشوند ياد ميگيرند چگونه در هر موقعيتي رفتار کنند. در حاليکه براي يادگيري هر مهارت جديد لازم است والدين آموزش دهند، با فرزندشان تمرين کنند، کودک خود را تشويق نمايند و خود الگوي خوبي در اين زمينه باشند.

5 ) چگونگي برخورد با رفتار نامطلوب فرزند

کودکان خواستههاي زيادي دارند که انجام همه آنها مقدور نيست و يا برخي از اين خواستهها پسنديده نيستند. بنابراين همه کودکان لازم است که حدود و قوانين را ياد بگيرند و ناکامي و ناراحتي خود را هنگامي که به خواستههايشان نميرسند کنترل کنند. مديريت اين رفتارها براي والدين ممکن است پردردسر باشد، اما روشهاي مثبت و موثري وجود دارد که به کودکان کمک ميکند کنترل بر خويش (خويشتنداري) را ياد بگيرند.

روشهاي مختلفي براي اداره مشکلات رفتاري کودکان وجود دارد. والدين با تمرين اين شيوهها فرصت خواهند يافت که در هر شرايطي روش مناسب را برگزينند.

6) چگونگيمديريت رفتارهاي نامطلوب کودکان در خارج از خانه

کودکان ممکن است در خانه مشکلي نداشته باشند ولي در موقعيتهاي ديگري مثل مهماني، فروشگاه، مطب پزشک و يا مسافرت مشکلاتي را بهوجود آورند.

از قبل آماده باشيد و چنين موقعيتهايي را در خانه و خارج از خانه تمرين کنيد.

انتظاراتي را که از کودک خود داريد از قبل مشخص کنيد و براي او توضيح دهيد (براي مثال امروز که ميرويم فروشگاه ميخواهم که دست منو بگيري و از من دور نشوي)

فعاليتهاي سرگرمکنندهاي براي کودک در آن موقعيت خاص فراهم کنيد (مثلاً بردن اسباببازي مورد علاقه کودک).

7) تسلط بيشتر بر اوضاع

والدين عزيز هر روز حوادث و مسائلي در زندگي شما پيش ميآيد که ممکن است تعادل شما را دچار اشکال کند. نميتوانيم از وقوع بعضي حوادث جلوگيري کنيم ولي ميتوانيم خود را براي مقابله با چنين حوادثي آماده کنيم. ميتوانيم فکر، احساس و رفتارمان را طوري تنظيم کنيم که آسيب کمتري ببينيم. ابتدا موقعيتهاي دشوار را مرور کنيد و مهارتهايي که براي برخورد با آنها لازم است تمرين کنيد. تواناييها و ضعفهاي خود را بشناسيد. اگر مشکلاتي در زندگي شما هست همين امروز براي حل آن اقدام کنيد.

8 ) دستيابي به روحيه بهتر

هنگامي که يک اتفاق ناگوار براي شما ميافتد، افکار منفي از ذهنتان ميگذرد. اين افکار ممکن است در همان موقع باورکردني باشند اما اگر بعداً راجع به آن فکر کنيد به نظرتان غيرواقعي، مبالغهآميز و حتي خندهدار بيابند. اما در همان زمان اين افکار باعث ناراحتي و نگراني بيشتر شما ميشود و موجب ميشود که شما تصميمات درستي نگيريد و حتي مشکلتان بدتر شود. افکار منفي را شناسايي کنيد (مثل من هميشه خراب ميکنم). در گفتگو با خود عبارت مثبت در جهت سازگاري بيشتر استفاده کنيد. (مثل ميتوانم اين مشکل را حل کنم) و با افکار منفي مبازره کنيد (گاهي خراب ميکنم ولي بيشتر اوقات خوب عمل کردهام) ياد بگيريد که چگونه خودتان را در شرايط سخت آرام نگه داريد. براي موقعيتهايي که احتمال دارد مشکلي پيش بيايد برنامهريزي کنيد و آماده باشيد.

9) تقسيممسئوليتها

پدر يا مادر بودن وظيفه دشواري است و اگر پدر يا مادر هر کدام بخواهند به تنهايي اين مسئوليت را بپذيرند دچار خستگي و نااميدي خواهند شد. ياد بگيريد از ديگران کمک بخواهيد با همسرتان کارها را تقسيم کنيد در مورد مشکلات پيش آمده حرف بزنيد. اگر تا حالا چنين کاري نکردهايد ممکن است در ابتدا همسر و ساير اطرافيان به راحتي تقاضاي شما را نپذيرند چون آنان عادت کردهاند که شما به تنهايي همه کارها را انجام دهيد.

مهارت تربیت کودکان: قسمت اول

تربیت کودکان بیش فعال


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، ساختمان سپاهان ، طبقه 4
تلفن : 32241146 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

محبی [ 1393-02-09 ]
سلام دانشجو هستم باید درباره مهارت های تربیت فرزند در دانشگگاه کنفرانس بدم از مطالب شما هم استفاده کردم فقط خوستم تشکر کنم ممنون.

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
برنامه هفتگیمشاوره ازدواجاختلالات وسواسیصفحه اصلیاختلالات اضطرابیاختلالات خلقیاختلالات رفتاری کودکاننشانهای جسمی روانپزشکیروان پریشیهاشناخت شخصیت افرادنوروفیدبکمطالب و مقالاتخواباعتیاداختلالات جنسیسایتهای دیگرتقویت حافظهپیامهای کاربرانسوالات پزشکینرم افزار ا ندروید وبسای