دکتر محمد والی پور

متخصص روانپزشکی


مشاوره تلفنی و خصوصی

آدرس مطب و برنامه هفتگی

مشاورۀ خانواده و ازدواج

استخدام پرستار

مرکز تخصصی مشاوره خانواد

درمان اعتیاد

کودکان و از شیر گرفتن آنها - قسمت دوم

روش تدريجي اما قاطع :
روش تدريجي اما قاطع ، براي از شير گرفتن كودك موفق ترين روش است . براي كودك 6 ماهه اجراي برنامه شيردهي هر چهار ساعت يك بار مناسب است . ضمن اينكه مي توان به تدريج غذاي كمكي را در تغذيه كودك وارد كرد . با اعمال اين روش مادر مي تواند برنامه ريزي غذايي براي كودك داشته باشد در نتيجه با اعتماد به نفس در پيشرفت و پيش بيني مسايل به پيش برود . شروع به دادن مايعات در ليوان مخصوص كودك و يا با قاشق ، بغل كردن عروسك ، خرس كوچولو يا قطعات پارچه اي ديگر جانشين خوبي براي دلبستگي كودك به شير مادر شمرده مي شود .

وقتي فواصل شيردهي مشخص شد مادر مي تواند حذف تدريجي وعده هاي شير را شروع كند . حق انتخاب با مادر است . بعضي ها ابتدا حذف شبانه را در نظر مي گيرند ، برخي ترجيح مي دهند ، شير دادن وقت ناهار را اول قطع كنند . چون اطمينان دارند كودك به جاي شير ، غذاي كافي براي خوردن دارد . اما اغلب بهتر است مادر بعد از خوردن يك غذاي سفت ، يعني زماني كه كودك سير است به او شير بدهد .

اين مسأله مهم است كه وقتي يك نوبت شير دادن حذف شد مجدداً در لحظه هاي بي تابي كودك برقرار نشود . ممكن است كودك با صداي بلند اعتراض خود را بيان كند ولي مادر بايد هدف نهايي خود را به خاطر داشته باشد چون هر گونه ترديد موجب تشديد تقاضاهاي كودك مي شود . وقتي مادر تصميم خود را گرفت ، قاطعيت تصميم او ، به كودك انتقال مي يابد . تغذيه قبل از خواب و يا هنگام صبح آخرين نوبتهايي هستند كه بايد حذف شوند پس مادر مي تواند اين نوبت را تا زماني كه كودك علاقه خود را از دست بدهد ، حفظ كند .

توصيه هاي كاربردي :
1- از شير گرفتن كودك نارس بايد ديرتر از كودك عادي و سالم انجام شود .
2- مادر بايد كاملاً مطمئن باشد كه مايل است كودك را از شير بگيرد .
3- در صورت امكان براي حذف هر وعده شير خوردن كودك ، يك هفته فاصله زماني در نظر گرفته شود .
4- زماني كه مادر فرصت بيشتري براي بيرون بردن و سرگرم كردن فرزندش دارد ، بهترين زمان از شيرگيري كودك است ، زيرا محدوديتهاي محيط بيرون ، مانعي براي شير خوردن كودك محسوب مي شود و سرگرم بودن او ، اشتياق به شير خوردن را كم مي كند .
5- زماني را براي قطع شيردهي انتخاب كنيد كه حوادث تنشزاي ديگري براي كودك در شرف وقوع نباشد . براي نمونه قطع كردن شير ، قبل از زمان بازگشت مادر به محل كار ، رفتن به مسافرت و يا همزماني آن با آموزش كنترل ادرار نباشد .
6- بهتر است اطرافيان مادر ، در خلال دوره از شيرگيري كودك پيشرفتهاي او را در اين كار ، هرچند جزيي باشد ، گوشزد كنند و با اين عمل ، به اعتماد به نفس مادر كمك كنند .
7- براي از شير گرفتن به هنگام شب ، هفته اي را انتخاب كنيد كه ديگر افراد مي توانند كودك را در تخت بخوابانند .
8- پخش كردن نوار مخصوص كودكان كه آهنگ ملايم دارد ، خواندن قصه ، عروسك پشمالو و اسباب بازيهاي متعدد كه كودك بتواند در آغوش بگيرد يا در تخت خود قرار دهد ، از جمله روشهاي آرامش بخش هستند .
9- در هنگام از شير گرفتن كودك و تا مدتها بعد از آن ، بهتر است مادر با لباس كودك را استحمام كند تا كودك دوباره به شير خوردن تشويق نشود .

از شیر گرفتن کودکان : قسمت اول


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، ساختمان سپاهان ، طبقه 4
تلفن : 32241146 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

نرکس [ 1392-04-26 ]
به خدا از دست این پارسا کوچولو واینکه بتونم شیر را ازش بگیرم کچل شدم

مجید [ 1390-11-28 ]
در مورد عوارض صحبت کنید لطفا

نعیمه مهدی پور [ 1390-10-07 ]
با سلام ضمن تشکر از مقالات خوبی که در سایت قرار داده اید به نظرم خوب است امکان ارسال مقاله به دوستان نیز وجود داشته باشد. همچنین بهتر است مقالات به گونه ای باشد که بتوان َآنها را در Word ذخیره و ویرایش کرد تا مثلا مقالات چند قسمتی را به صورت یک مقاله پرینت گرفت من خیلی وقت گذاشتم اما مقاله را که کپی می کردم به هم می ریزد .

مامان سیلوانا [ 1390-05-02 ]
خیلی جامع و خوب توضیح دادید ، استفاده کردم و ممنونم .

الینا [ 1389-07-30 ]
با سلام و خسته نباشید از مطالب خوبتان بسیار متشکرم ممکنه لطفا در مورد کاهش درد سینه مادر پس از اینکه کودکمان را از شیر گرفتیم، توصیه بفرمایید؟ چطور می توان ترشح شیر را کم و متوقف کرد و تورم و درد سینه را کاهش داد؟ خواهش میکنم راهنمایی بفرمایید

بهار [ 1389-06-17 ]
سلام من یه پسر یه سال و نیمه دارم که تصمیم دارم از شیر بگیرمش، و از این روش قاطع و تدریجی استفاده خواهم کردم، با امید نتیجه بخش بودنش.

شهرزاد [ 1389-06-10 ]
ممنون.راهنمایی خوبی است

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
برنامه هفتگیمشاوره ازدواجاختلالات وسواسیصفحه اصلیاختلالات اضطرابیاختلالات خلقیاختلالات رفتاری کودکاننشانهای جسمی روانپزشکیروان پریشیهاشناخت شخصیت افرادنوروفیدبکمطالب و مقالاتخواباعتیاداختلالات جنسیسایتهای دیگرتقویت حافظهپیامهای کاربرانسوالات پزشکینرم افزار ا ندروید وبسای